|
Site Yöneticisi |
|
Değerli üyelerimiz,takipçi ve ziyaretçilerimiz,henüz marka ve modelini bilmediğimiz yeni bir aracı sizlerle paylaşmak istiyoruz;
Fotoğraf tarafımca 23 Mart 2014 tarihinde çekilmiştir.Duyanlarımız,bilenlerimiz vardır.Bir süredir Tezeller üretimi durdurmuş,Tezeller'in İstanbul satış temsilciliğini yapan Ulaşım Motorlu Araçlar ise bununla birlikte ülkemiz için yeni bir marka olan Akia markasını Ultra modeli ile Busworld 2014'te sektörel tanıtımını yaparak,satışa sunacaktır.Akia Ultra ile ilgili kendi çektiğimiz bir fotoğraf elimizde yok.Olmamasının sebebi de aracın henüz piyasada olmaması.Belli sosyal medya adreslerinde paylaşılan fotoğrafları da dağıtım maksatlı olmadığından burada paylaşmayı doğru görmediğimiz için sizlere ulaştıramıyoruz.Ufak bir araştırma ile merak edenler aracı bulabilirler.Gelelim tekrar fotoğrafını paylaştığımız araca.Aşağıda fotoğrafı bulunan bu aracın henüz marka ve modelini bilmemekle birlikte,uzaktan gördüğümde Akia olabileceği kanısına varmıştım.Aracı çektikten sonra ise o anki incelemelerimde olmayabileceğini,bilgisayar başında ise Akia Ultra ile birebir karşılaştırılarak kesinen olmasa bile yüksek ihtimal olamayacağı kanısına vardım.Araç görüldüğü üzere 41 T .... geçici plakaya sahip.Bursa imali olabilirmi diyoruz,16 T .... değil.Belki şaşırtma bahabından test plakası 41 T .... alınmış olabilir dedik.Ama test plakalarında böyle bir durum söz konusu olabiliyor mu o konuda net bir bilgim bulunmamakta.Yani aracın üretildiği şehir baz alınarak test plakası alınabiliyor,veya test edecek kurum veya kuruluşun bulunduğu yer baz alınıyor diye biliyorum.Belki de yanlış biliyor olabilirim orası ayrı konu.Araç arkadan baktığımız zaman Karsan Bredamenarinibus Avancity modelini andırıyor.Egzosun orta tepede konumlanmış olmasıda araç adına farklılık olarak göze çarpıyor olabilir.Yan teker üstü,çamurluk diyebileceğimiz bölümlerde ise Tezeller hatları hakim.Araç içinde de oldukça fazla tutunma demiri mevcut.Döşeme olarak net bir sonuca varamasamda dışarıdan bakıldığında Procity'lerde kullanılan döşemeye yakın duruyor.Aynalar ise Tezeller ve ilk Güleryüz Cobra GM-280 LF'lerde verilen aynalara benzemekte.Altını çizerek belirteyim ayna konusunda belirttiğim model GD-272 LF değil,GM-280 LF'dir.Akia Ultra'nın detaylarından da hızlıca bahsedecek olursam,arkadan Otokar Kent 290LF'yi andıran hatları mevcut,stop konumlandırması ve hat giriş çıkışlarıyla.Ön farlar ise yuvarlak olmasından ötürü özellikle Tourliner'ın bakışlarını anlatan bir duruş söz konusu.Orta marka ve logo kısmı ise makyajlı Cobra GD-272 LF'yi andıran sağlı sollu girişli iki yan çizgi hat mevcut.Yandan ise Tezeller Autobus LF1200'ü oldukça andıran bir araç.Aynı zamanda koltuk döşemesi ve aynaları son Tezeller Autobus'lerde kullanılan malzemelerden.Benim şimdilik sizlere aktarabileceğim hususlar bu kadar.Tekrardan belirtmekte fayda var.Bu aracın marka ve modelini henüz bilmemekle birlikte,fuarda görme ihtimalimiz olduğunu düşünüyoruz.Fuardan önce net bir bilgiye ulaşırsak burada sizlerle paylaşabiliriz.Herkese hayırlı günler,geceler...
_________________ Fotoğraflarımızda saydam imza kullanmamızın sebebi,büyük emek ve zahmet ile çekip sizlerle paylaştığımız fotoğrafları çalan emek hırsızlarını engellemektir.
|
|